Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2018 14:45 - Златното момиче... Ани
Автор: mybench Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1476 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 07.03.2018 20:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                 Всеки казва, че няма надежда в младите. Дали е точно така? Е, представям Ви Ани! Млада и амбициозна, тя е  доказателство, че комбинацията умна и красива жена е възможна.

                       image

 Анита Атанасова                                                                                 снимка: личен архив

        

       -    Разкажи накратко, за себе си.

 

      -    Казвам се Анита,  на 21 години, горда добричлийка. Средното си образование завърших през 2014г. в Професионална гимназия по туризъм,  след което продължих обучението си в Медицински университет гр. Варна,  специалност Рехабилитатор.

     Работя като рехабилитатор в ДМСГ за деца  и продължавам обучението си в магистърска степен   по същата специалност.

 

    -   Твоята професия не е обикновена, ти помагаш на нуждаещи се и то на деца. Какво те подтикна да избереш  точно тази професия?

 

    -    Ами всъщност докато следвах в университета са ми минавали какви ли не идеи за реализация, но точно това не съм си представяла.

      Дори се сещам за една случка, която в последно време доста често разказвам.  Бях може би първи или втори курс и с мои колеги си говорихме, какво мислим да правим след като завършим. Една от колежките ми каза, че предпочита да работи с деца, а аз тогава твърдо казах – о не, не, това не е за мен. Но за сметка на това, сега обожавам работата си и мисля, че може би е най-подходящата за мен. Защото истината е, че да работиш с деца е много зареждащо. Когато те погледне дете и ти даде една  голяма усмивка, когато знаеш, че  помагаш да се чувства  по-добре, когато виждаш как с всеки изминал ден  малко или много  се развива пред теб – чувството на удовлетвореност е голямо.

 

    -   Гимнастичките е известно, че спазват режим, може би здравословното хранене е най- добрият избор? Как здравословното хранене ни помага? Би ли споделила своя рецепта?

 

    -   То за гимнастичките се носят слухове, че направо си умират от глад. Да вярно е, че се спазват режими. Като бивша гимнастичка, здравословното хранене винаги е било част от моето ежедневие, но същността на определението „здравословно хранене“, разбрах на един по- късен етап. Мисля, че  вече бях спряла да се състезавам и разбрах, че с гладуване нещата няма да ми се получат.  Освен, че не изглеждам по начина по който искам, а и вредя на здравето си.  То ни помага да изглеждаме на първо място по-добре визуално, влияе върху нашето здравословно, а дори и на емоционалното ни състояние.

      Като бивша състезателка по художествена гимнастика и до ден днешен спортът е неизменна част от моето ежедневие, а той върви ръка за ръка със здравословното хранене.  Обединени заедно, поставят началото на един по-здравословен и пълноценен начин на живот.

 

Ще ви споделя моята първа здравословна рецепта, която приготвих, защото мисля, че не е и толкова сложна за приготвяне.

 

Необходими са следните продукти:

 

Овесени ядки – 100 гр.

Брашно по избор, аз лично използвам лимецово - 100гр.

Яйца – 2 бр.

Кисело мляко – 4 с. л.

Сода -  1/4 ч. л.

Сушени плодове по избор – 100 гр.

Аромати по избор – канела, ванилия

 

Прибавяме  содата в  киселото мляко и оставяме настрана.  Разбиваме яйцата  и към тях  добавяме  млякото. В отделна купа смесваме сухите съставки. Обединяваме двете смеси и  според получената консистенция добавяме още малко брашно, ако сместа  е прекалено рядка или малко вода, ако е прекалено суха. Накрая добавяме избраните от нас сушени плодове и ароматната подправка.

Оформяме бисквитките в желана от нас форма, подреждаме ги  в тава застлана с хартия за печене и печем на предварително загрята фурна на около 160 градуса, до готовност. И трябва да ви кажа, че овесените ми бисквитки се оценяват по достойнство, дори и от хора, които не са почитатели на здравословното хранене.

 

      -   Ти си много активен човек. Имаш ли планове за  бъдещи начинания?

 

      -   Права си, ежедневието ми е много динамично. Не обичам да си правя планове, по скоро се опитвам да върша това което трябва и това което обичам по най-добрия възможен начин.

   Искам да се развивам професионално, да завърша магистратурата си.

   От скоро съм треньор в клуба за който  се състезавах и се  надявам се да се справя добре и с това.

   Може би, това което най-много желая е  да организирам и  да участвам в различни инициативи за информиране и мотивиране на децата, а и не само на тях,  за правилно отношение към храните, ориентиране към здравословно хранене  и към здравословен начин на живот.

 

              Сега повярвахте ли ми, че е умна и красива? Пожелавам безброй сбъднати мечти на Ани Атанасова!





Гласувай:
2



1. barin - Здравей, mybench Точно този спорт е ...
04.03.2018 07:15
Здравей, mybench Точно този спорт е донесъл много слава и медали на България. Години наред бяхме първи в света и се борихме с рускините. Съдиите им помагаха и пак печелихме. Забелязвам възход на художествената гимнастика.
Поздрави!
цитирай
2. mybench - Споделям Вашето мнение.
07.03.2018 20:35
Напълно съм съгласна с Вас barin.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mybench
Категория: Други
Прочетен: 45279
Постинги: 15
Коментари: 19
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031