Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2018 17:13 - Нека бъде ROCK... с Цонко Цонев
Автор: mybench Категория: Музика   
Прочетен: 947 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    

     Цонко Цонев е юрист и политик. От 2003 г. до 2015 г. е кмет на Каварна. Избран е за Мъж на България за 2005 г. По негова идея се провеждаше фестивалът „Каварна Рок Фест". От 2015 г. Цонко Цонев е независим общински съветник в морската община.

  image

   Цонко Цонев                                         снимка:личен архив


     - Господин Цонев, представихте Вашата книга „Кметълски истории: Катунът от Каварна” в много градове в страната,но и извън страната. Как е приеха книгата рок феновете в Лондон, Англия?

 

     - О, в Англия беше приета много добре. Представянето беше с концерт на „Сигнал и „Конкурент” в зала „The Grand” - една стара и много хубава зала в Лондон, където Джон Траволта е изиграл своя първи филм и е станал известен. Беше много хубаво над 700 българи бяха там. След това бях и на още две места в един български ресторант и в един български бар. Като цяло книгата се прие много добре, а и в Англия не беше представяна до момента. Представял съм я и в Шумен, да кажа за шуменските фенове, там също мина много добре, за което благодаря, организацията беше на високо ниво. През 2018 година ще продължавам да я представям на големите фестивали: „Varna Mega Rock”, „Хепи Ленд Music Fest”, на 5- ти май в град Петрич с Джон Лоутън и Б.Т.Р. - това го казвам пред Вас за първи път. Тази година няма да е като през изминалите две, тогава книгата бе представяна на много места, а сега на малко на брой, но големи като мащаб мероприятия.

 

    -  Събитието на годината се очертава да бъде „Varna Mega Rock”, то ще се проведе през месец август в град Варна.  Разкажете ни малко повече.


                   image

 

     - Да, наистина се очертава като едно наистина изключително събитие, първият фестивал „Varna Mega Rock” с подкрепата на кмета на Варна Иван Портних. Където си има кмет, си има кмет! J Общината застана твърдо зад събитието и нещата вече се случват, знае се и локацията на феста - Морска гара. Започнах организацията преди четири месеца, работя с един от най- добрите агенти на музикални звезди във Флоренция, Италия. Започнахме да търсим групи и най - неочаквано (за мен може би очаквано), NIGHTWISH една от най- актуалните групи в света се съгласиха да участват. Glenn Hughes веднага прие поканата след като му предложих да пее парчета на Deep Purple, като негова група в България за феста на 18.08. ще бъдат Б.Т.Р.. Oбявихме APOCALYPTICA, а след тях и KAMELOT -  две големи западни групи, които ще вземат участие. KAMELOT е сред най- харесваните групи от по- младите фенове. Имаме и стабилно българско участие: Krossfire от Пловдив, които на 18.08. ще вземат участие, Кикимора” групата на Николо Коцев, на 19.08. ще забият Bеndida” заедно с Kонкурент”, които тази година празнуват 30 години от творчеството си. На 19-ти август ще бъде силна финландска вечер с изключителни финландски групи APOCALYPTICA и NIGHTWISH.



                          image
           Цонко Цонев и Глен Хюс           снимка:личен архив

     - Очаквате ли „Varna Mega Rock” да се превърне в ежегодно събитие?

 

     - Да, кмета също изрази такова желание. Щом община Варна е готова, аз също съм готов. Тази година да мине добре, догодина да бъде още по- силен „Varna Mega Rock”! Имам много големи идеи за следващото издание, но нека не избързваме.

 

   -   Какво могат да очакват рок феновете през тази година?

 

   -   Тази година както знаете, освен “Varna Mega Rock” на 18 и 19- ти август, на 25 и 26 май е фестивала Хепи Ленд Music Fest”  на който големите ще бъдат „Primal Fear една много яка немска група, ALOGIA” от Сърбия, „Saints N Sinner” от Турция, Б.Т.Р. , шуменската група Forgot the Ten” и „Mirror” от Провадия. На 5- ти май в град Петрич ще бъдат както казах Джон Лоутън и Б.Т.Р., които ще са и на July Morning в Тутракан, благодарение на кмета на град Тутракан д-р Димитър Стефанов. През месец септември ще има една изненада в Благоевград другия край на България. Tова са основните, но ще има и много други събития. Участвам скромно и в двата последни концерти на Силви Вартан във Варна и София. Тази година ще ми е много натоварена освен с книгата, работата ми като общински съветник, другите неща с които се занимавам фестивали, концерти в чиято организация участвам.

 

   -  Очаква се една богата музикална програма в цялата страна.

 

   -  ДА!



       
   
Хубави новини за рок феновете. Цяла България ще бъде рок през 2018 година!





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mybench
Категория: Други
Прочетен: 45468
Постинги: 15
Коментари: 19
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930